De betekenis achter mijn blognaam

13/12/2017 Evelyn 0 Reacties

Bij het opstarten van een blog krijg je direct te maken met een eerste (moeilijke?) opgave, namelijk het bedenken van een naam. Achter een goede blognaam zit meestal een betekenis. Je houdt het best rekening met het onderwerp van je blog. Ook moet het goed klinken zodat het in je bezoekers hoofd blijft hangen. Ik heb een paar dagen liggen brainstormen en ik ben hierdoor zeer tevreden met het resultaat. Hoe ik op mijn blognaam ben gekomen kan je hier verder lezen.

Potterhead

Ik ben grote fan van Harry Potter. Wanneer ik telkens een naam moest bedenken voor een project op school, kwam ik uit op een Harry Potter gerelateerd woord. Zo heet mijn eindwerk bijvoorbeeld ‘Alohomora’. Meestal probeer ik wel eerst een naam op een andere manier te zoeken. Maar het resultaat was dan bijvoorbeeld niet volledig naar mijn goesting. Daarom ging ik telkens terug naar de wereld van Harry Potter om een originele naam te bedenken.

Eerst was er Mångata

Voor mijn blog was ik ook eerst op een andere manier een naam gaan bedenken. Ik zocht op Pinterest naar ‘words and definitions’. Met deze zoekopdracht vind je speciale woorden in andere talen waarvan de betekenis is uitgelegd. Ik wilde sowieso een speciale naam hebben, eentje dat niet snel wordt gebruikt. Na een paar uur te hebben gescrold en woorden te hebben toegevoegd en terug geëlimineerd, had ik gekozen voor Mångata. Het woord komt van het Zweeds en betekent de baan-achtige reflectie van de maan in het water. De betekenis die ik eraan gaf was ‘my road to the moon’. Ik had een website opgezet en mijn eerste berichten onder deze naam gepost. Hoe meer ik de naam zei, hoe minder mooi ik het vond klinken. Ook had ik uiteindelijk gezien dat er al veel websites onder deze naam bestaan. Daarom heb ik mijn zoektocht verder gezet en ben ik toch terug in de wereld van Harry Potter gaan kijken.

De geboorte van Lynphadora

Lynphadora is een samenvoegsel van mijn naam ‘Evelyn’ en de naam Nymphadora. Nymphadora is een personage uit Harry Potter en ik kan mij in een paar karaktereigenschappen van haar terugvinden. Zoals zij kan ik rap geëmotioneerd zijn en zij heeft de gave om haar uiterlijk te veranderen. Ik kan natuurlijk niet volledig veranderen van uiterlijk, maar ik doe mij wel soms anders voor dan ik ben om ergens bij te horen. Deze eigenschappen zijn trouwens ook gelinkt aan mijn hoogsensitief zijn. Dat Nymphadora een Huffelpuffer is, is mooi meegenomen. Volgens Pottermore ben ik ook gesorteerd in Huffelpuf. 😛 Aangezien ik vooral een persoonlijke blog ben opgestart, heb ik daarom een naam gekozen die bij mijn persoonlijkheid past.

Wat is de betekenis achter jullie blognaam?

XXX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *