Get to know me: quote #1

18/12/2017 Evelyn 0 Reacties

Iedereen kent wel de ‘Get-to-know-me-tag waarbij je enkele vragen aan jezelf stelt. Ik ga het een beetje anders doen. Om mij beter te leren kennen ga ik elke maand een quote posten. Die quotes zullen telkens omschrijven hoe ik ben of wat ik leuk vind. Vandaag beginnen we met ‘I am a daydreamer and a night thinker’.

Evelyn, je bent weer aan het dagdromen…

Al sinds ik mij kan herinneren was ik toch bijna dagelijks aan het dagdromen. Vroeger tijdens de lessen keek ik altijd uit het raam of zat ik raar voor mij uit te staren. Ik werd dan steeds wakker gemaakt met een zwaaiend handje voor mijn ogen van mijn vriendin. Telkens werd ik er ook aan herinnerd dat ik weer aan het dagdromen was alsof ik dat niet wist. Ik zat steeds in een fantasiewereld waar ik dingen kon die niet in het echt kunnen gebeuren. Mijn dromen waren altijd iets leuks. Ondanks dat kan ik niet dagdromen met een vriendelijk gezicht, want vaak krijg ik de vraag waarom ik boos kijk. 😛

Onrustige nachten

Hoe ouder ik werd, hoe minder leuk mijn dromen werden. Van een meisje zonder zorgen met fantasierijke (dag)dromen ging ik naar iemand die overdag en ‘s nachts ligt te piekeren. Ik denk meer na over het leven en dat kost mij soms mijn slaap. Het is wel met periodes. Als ik mij goed voel, denk ik na over leuke dingen. Als ik een mindere periode heb, zou ik echt willen dat ik mijn gedachten kon uitschakelen. Alle slechte of gênante gebeurtenissen blijven dan door mijn hoofd spoken. Ook denk ik vaak over de meest onbenullige dingen en dat vreet aan mijn energie. 

Van dromen naar ideeën

Mijn constant denken leidt ook naar creatieve ideeën. Als toekomstig grafisch ontwerper komt dit goed van pas. De beste ideeën bedenk ik in de douche of ‘s nachts als ik aan het slapen ben. Dan schiet ik terug wakker en noteer ik mijn ideeën op papier. Zo is bijvoorbeeld mijn eindwerk tot stand gekomen.

Het dagdromen en het nachtdenken heeft zo zijn positieve en negatieve kanten. De ene keer blijven slechte gebeurtenissen mij achtervolgen. Andere keren komen er goede ideeën tot stand. Het is iets wat bij mij hoort en daarom zou ik het zeker niet kwijt willen geraken.

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *