Get to know me: quote #2

30/01/2018 Evelyn 0 Reacties

Iedereen kent wel de ‘Get-to-know-me-tag waarbij je enkele vragen aan jezelf stelt. Ik ga het een beetje anders doen. Om mij beter te leren kennen ga ik elke maand een quote posten. Die quotes zullen telkens omschrijven hoe ik ben of wat ik leuk vind. Vandaag is het de beurt aan ‘Be scared and do it anyway’.

Bang zijn om nieuwe dingen te doen

Al sinds kinds af aan was het voor mij een uitdaging om bijvoorbeeld voor de eerste keer alleen naar de winkel te gaan. Wanneer ik dan toch eindelijk alleen naar de winkel durfde gaan, vergat ik door alle zenuwen het wisselgeld aan te nemen. En blijkbaar had de winkelmedewerker mij daarna nog geroepen terwijl ik op mijn fiets vertrok. Ik was waarschijnlijk zo in gedachten verzonken dat ik niets hoorde. Het ergste was dat ik natuurlijk terug moest gaan nadat mijn moeder om het wisselgeld vroeg. Nu kan ik er om lachen, maar toen wilde ik die dag zo snel mogelijk uit mijn gedachten verbannen. 

Bang zijn en het toch doen

Nu heb ik nog steeds de nodige zenuwen wanneer ik iets voor de eerste keer moet/ga doen, maar ik kan er al beter mee omgaan. Dit is grotendeels te danken aan mijn scoutscarrière waar ik openbloeide en dus minder verlegen werd. Sinds ik een leidster ben, heb ik voor de eerste keer mee een evenement georganiseerd en gecommuniceerd met ouders van leden, allemaal dingen die ik enkele jaren terug nog niet zou gedurfd hebben. Daardoor ben ik ook naast de scouts zelfzekerder geworden. Toch zal ik voor iets dat ik nog nooit gedaan heb nog steeds zenuwachtig zijn. Dat is nu eenmaal hoe ik ben.

Bang zijn en toch gestart met solliciteren

De quote ‘Be scared and do it anyway’ was vooral de laatste paar maanden heel hard van toepassing. Het duurde wel nog enkele weken voor ik de moed had om mijn eerste sollicitatie te versturen. Ik vertelde mezelf dat ik nog niet wilde werken, maar eigenlijk had ik bang voor wat er allemaal ging volgen nadat ik die eerste brief had verstuurd. Nu ben ik heel blij dat mijn angst voor nieuwe dingen mij niet heeft tegengehouden om te bereiken wat ik wil. Ik heb werk gevonden in een klein, gezellig grafisch bureau met, wat ik heb ondervonden tijdens de gesprekken, heel vriendelijke mensen. 

 

Heb jij de nodige zenuwen als je iets nieuws gaat doen?

XX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *