Get to know me: quote #3

27/02/2018 Evelyn 0 Reacties

Iedereen kent wel de ‘Get to know me tag waarbij je enkele vragen aan jezelf stelt. Ik ga het een beetje anders doen. Om mij beter te leren kennen ga ik elke maand een quote posten. Die quotes zullen telkens omschrijven hoe ik ben of wat ik leuk vind. Vandaag is het de beurt aan:

Crying does not indicate that you are weak. Since birth, it has always been a sign that you are alive. – Charlotte Brontë
Fysiek gevoelig

Ik deed vroeger allerlei sporten waaronder judo omdat een vriendin dit deed en het leek me wel leuk. Maar al snel bleek dit niets voor mij te zijn. Een tegenstander moest niet veel doen om mij pijn te doen, en dan kwamen de tranen snel. Ik begon op den duur excuses te verzinnen zodat ik toch maar niet mee moest doen. Het heeft dan ook niet lang geduurd vooraleer ik met judo gestopt was.

Emotioneel gevoelig

De gevoelens van een ander persoon kan ik zo overnemen. Ik huil dan ook mee als iemand anders begint te huilen. Ook kunnen ruzies mij ook doen huilen omdat het dan allemaal te veel voor mij wordt.

Wat mij ook ontdaan kan maken is kritiek of slechte beoordelingen. Vooral in de hogeschool kon ik door leerkrachten slechte commentaren krijgen, ook al bedoelen ze dat om nadien te helpen. Ik begin het dan heel moeilijk te krijgen en wil het liefst zo snel mogelijk weg.

Huilbuien aanvaarden

Lang wilde ik het liefst met overgevoeligheid verborgen houden. Enkel als ik alleen was, mocht ik het van mezelf de vrije loop laten gaan. Het is de laatste tijd dat ik hier beter mee kan omgaan. Ik heb geaccepteerd dat ik als gevoelig persoon gemakkelijker kan beginnen huilen. Het is zoals de quote zegt iets wat je doet vanaf je bent geboren en dus niets om voor te schamen. Al duurde het even voor dat bij mij doordrong.

XX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *