Mijn grafische werkjes van januari

09/02/2018 Evelyn 2 Reacties

Voor familie en vrienden maak ik graag gelegenheids- of evenementdrukwerk. Zo kon ik mij ook bezighouden tijdens de maanden dat ik naar werk zocht. Op mijn werk ga ik voornamelijk schoolboeken opmaken. Daarom ben ik binnenkort van plan om mijn grafisch ontwerp in bijberoep verder te doen. Dan kan ik van mijn hobby mijn werk maken. Vandaag toon ik jullie mijn grafische werkjes van januari.

Poster Wakanda Dance Battle

Een vriendin van mij gaat als eindwerk een dance battle organiseren. Ze vroeg aan mij of ik een poster en tickets wilde ontwerpen die iets magisch uitstralen en waar neon in verwerkt is. Het was mijn eerste keer dat ik neon letters ging maken en vindt deze eerste poging zeker en vast geslaagd. En zelf waren ze ook zeer tevreden met het resultaat.  

Wakanda poster
Poster Eetfestijn 

Sinds ik in leiding sta, mag ik elk jaar de poster ontwerpen voor ons eetfestijn op de scouts. Dit jaar is het thema ‘Hawai’. Ik had twee posters gemaakt: eentje met een strand, een totempaal en houten wegwijzers waar dan alle info op staat en eentje met tropische planten en toekans. Ze hebben gekozen voor het tweede en dat ziet er zo uit:

Poster Don Bosco Scouts Eetfestijn
Trouwuitnodigingen voor mijn ouders

Mijn ouders gaan eindelijk trouwen en natuurlijk wilden ze dat ik hun uitnodigingen ging maken. Het mochten wel geen gewone uitnodigingen worden, want hun trouwdatum is voorlopig nog geheim voor familie en vrienden (ze willen liever enkel met getuigen trouwen). Familie en vrienden worden uitgenodigd voor een etentje om hun huwelijk te vieren. Om de spanning er eerst wat in te houden, hebben ze een uitnodiging gekregen waarin staat dat het voor mijn mama’s verjaardag is. Naarmate ze de uitnodiging verder opendoen, komen ze de echte reden van het kaartje te weten. 

Illustreren

Zelf illustreren is niet mijn sterkste kant. Ik gebruik momenteel liever bestaande illustraties van bijvoorbeeld Shutterstock of Pexels en plaats die tot een mooi geheel zodat het toch nog iets uniek is. Zo heb ik dat ook bij bovenstaande ontwerpen gedaan.

Eigenlijk zou ik wel terug willen oefenen in het tekenen, want vroeger deed ik niets anders en waren de tekeningen zeker niet slecht. Nu is tekenen op papier wel nog iets anders dan tekenen op een tablet. En als ik het nog eens probeer heb ik moeite om het vol te houden omdat het resultaat dan tegenvalt. Ik zou moeten kunnen volhouden om beter te worden, want ik zou eens graag mijn eigen wenskaarten of boekenleggers willen ontwerpen met unieke illustraties. 

XX

Evelyn

2 mensen hebben gereageerd

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *