Ik heb werk!

18/01/2018 Evelyn 0 Reacties

De titel zegt al genoeg: ik heb werk! De vier maanden van proberen de mooiste sollicitatiebrieven te schrijven en zenuwinzinkingen voor een sollicitatiegesprek zijn voorbij. Ik kreeg een verlossend telefoontje met de woorden: “je mag bij ons beginnen”. En het enigste wat ik eruit kon krijgen was een te enthousiaste “ja”. Ik kon het even niet geloven omdat de vorige telefoontjes telkens slecht nieuws betekende. 

Beginnen onder een IBO-contract

Eigenlijk ga ik de eerste zes maanden nog niet ‘echt’ werken. Met een IBO-contract mag ik er beginnen en dat wil zeggen dat ik word opgeleid op de werkvloer. Het positieve eraan is dat zo’n contract schoolverlaters de kans geeft om ergens te beginnen en ervaring op te doen. Het loon benaderd ook hetgeen dat ik ga krijgen bij een vast contract, dat ik trouwens ga krijgen als die zes maanden goed zijn verlopen. Toch heeft het ook enkele nadelen. Je wordt elke maand gecontroleerd door iemand van de VDAB om te zien of je vooruitgang boekt. Die zes maanden tellen ook niet mee met de volledige aantal jaren dat je werkt.

De jobinhoud

Het bureau waar ik ga beginnen maakt vooral schoolboeken voor het secundair onderwijs. Dus al de tekst, beelden, illustraties, enzovoort worden eerst aangeleverd waarna zij zo’n boek volledig opmaken. Omdat mijn kennis van Adobe InDesign (een beetje zoals Word, maar dan nog ingewikkelder en met veel meer functies) nog wat beter kan, zal ik eerst mogen oefenen om nieuwe functies te leren kennen. Daarom dat zij dus liever starten met een IBO-contract zodat ik voldoende tijd heb om mij aan te passen.    

Toffe collega’s

Die keren dat ik naar het bureau ben gegaan, waren zeer aangenaam. De drie andere collega’s begroette mij steeds zeer vriendelijk en ik voelde mij er direct op mijn gemak. Na het telefoontje met het goede nieuws (dat was twee dagen geleden) werd ik al elke dag opgebeld door de zaakvoerder om mij op de hoogte te houden. Want zo’n IBO opstarten is blijkbaar niet simpel en hij deelt dat maar al te graag mee. Er worden zelfs al mopjes gemaakt aan de telefoon. Zo moet ik eind januari al mijn wijsheidstanden laten verwijderen en had hij serieus de vraag gesteld of ik niet al mijn wijsheid ga verliezen. Een week erna ga ik er beginnen, dus hopelijk gaan mijn kaken niet meer gezwollen zijn. 😛

Nu ga ik nog even genieten van mijn vrije tijd, al zal dat genieten na het verwijderen van mijn wijsheidstanden moeilijker gaan…

XX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *