Mijn zoektocht naar werk #2

08/01/2018 Evelyn 0 Reacties

In mijn eerste bericht over het zoeken naar werk kon je lezen hoe het voor mij was om voor de eerste keren te solliciteren. Ook in het nieuwe jaar gaat mijn zoektocht naar werk door. Met de feestdagen heeft het even stil gelegen, maar nu heb ik al terug drie lopende sollicitaties. Ik heb mezelf ook voorgenomen om interimjobs aan te nemen om meer kans te hebben.

Net niet aangenomen worden

Ik merk steeds vaker dat solliciteren iets van goed geluk is geworden. Meestal krijg ik een mailtje dat er toch nog iemand meer ervaren is komen opdagen en dat ze mij daarom niet aanwerven. Door telkens naast de boot te vallen, kwam ik even in een dipje terecht. Ik had geen zin om op vacatures te reageren en mijn ouders bemoeiden hun eens zo hard. Lang heeft dat dipje uiteindelijk niet geduurd door het gesprek dat ik had met mijn bemiddelaar. Ze zegt dat ik nog steeds goed bezig ben en dat het allemaal goed gaat komen.

Reageren op interimvacatures

Ik had verhalen gehoord van mensen die met interims slechte ervaringen hebben gehad waardoor ik er niet zo’n fan van ben geworden. Om meer kans te maken op een job ben ik toch maar beginnen reageren op hun vacatures. Ik zoek wel nog steeds in de grafische richting omdat ik ook gewoon niet weet wat ik anders zou willen/kunnen doen. Ik heb bijvoorbeeld wel al voor de functie van verkoopsmedewerker en administratief bediende gesolliciteerd, maar telkens kreeg ik antwoord dat mijn profiel er niet bij aansluit. Zou dat nu komen omdat ik een bachelor diploma heb?¬†Of waarschijnlijk zullen ze wel merken dat ik eigenlijk iets anders wil doen ūüėē.¬†

Veel geduld hebben

Mijn geduld werd meerdere keren op de proef gesteld. Met een van mijn sollicitaties ben ik al zes weken bezig. Het begon eerst met een gesprek, daarna een test om thuis te maken en ten slotte een test bij hun op het bureau. En het duurt telkens enkele weken vooraleer ik er terug iets van hoor. Pas volgende week ga ik horen of ik al dan niet ben aangenomen. Terwijl ben ik wel bezig met andere sollicitaties om telkens bij verschillende bedrijven kans te maken.

Werk vinden is een hele zoektocht. Nu het nieuwe jaar is begonnen ben ik zelf terug met de volle goesting aan het zoeken. Al hoop ik dat het niet meer te lang duurt, want ik weet niet hoe lang ik nog het geduld ga hebben.

 

Hoe verloopt/verliep jullie zoektocht naar werk?

XX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *