Terugblik op het jaar 2017

30/12/2017 Evelyn 0 Reacties

Dit bericht schrijven doe ik op de voorlaatste dag van het jaar. Voor mij was 2017 een redelijk rustig jaar met hier en daar fijne gebeurtenissen die ik met behulp van foto’s met jullie wil delen.

Dagje Walibi en sushi
Sampan Sushi

Met een paar vriendinnen zijn we een dagje weggeweest. Eerst vertrokken we naar Walibi met de trein. Het was nog niet zo’n warm weer (ergens in maart)¬†en toch besloten we om in de bootjes te gaan. Natuurlijk moest dat bootje juist draaien zodat ik naar achter zat en zo het meeste water over mij kreeg. Ik heb voor de rest van de dag met een natte (jeans!)broek rondgelopen, maar dat heeft de pret niet bederft. Voor ‘s avonds hadden we het plan om sushi te gaan eten, maar het was even zoeken naar een restaurant dat open was. ūüėõ Uiteindelijk hadden we er een gevonden en heb ik de beste sushi tot nu toe gegeten.¬†

Stage bij Clickpoint
Clickpoint Mechelen

Negen weken lang mocht ik stage lopen bij Clickpoint in Mechelen. Het is een communicatiebureau dat vooral drukwerk ontwerpt voor campagnes. Zo heb ik voor de heropening van C&A in Oostende hun evenement volledig van banners, affiches, kaartjes, … voorzien. Af en toe kreeg ik er een grappige opdracht. Dan mocht ik bijvoorbeeld Elio Di Rupo photoshoppen op de troon van ‘Game of Thrones’ voor zijn gemeentehuis¬†(het zou ook voor een of andere campagne bedoelt zijn). Ik heb er leuke collega’s gehad en had door hen voor de eerste keer van een hamburger mogen genieten van ‘Ellis Gourmet Burger’. De negen weken vlogen voorbij en dan was het de beurt aan mijn bachelorproef.

Bachelorproef ‘Alohomora Jeugdboekenwinkel’
Alohomora Jeugdboekenwinkel

Ik heb echt plezier gehad aan het maken van mijn bachelorproef, iets wat niet iedereen kan zeggen denk ik. Aangezien ik verzot ben op lezen, wilde ik sowieso iets doen rond boeken of lezen. Ik heb zo mijn eigen fictieve jeugdboekenwinkel verzonnen en het dan voorzien van logo, huisstijl en een interactieve app voor in de winkel. Het zakje heb ik speciaal gemaakt om te kunnen meenemen naar mijn bachelorproefverdediging. 

Trouwfeest van een oud-scouts koppel

Het gebeurt wel vaker dat er koppeltjes worden gevormd op onze scouts. Dit jaar mochten we naar een trouwfeest gaan van iemand die ik nog als leiding heb gehad. De ceremonie – dat doorging in een steenbakkerijmuseum – was echt prachtig, ondanks het slechte weer. Er waren lekkere Spaanse hapjes, roze limonade en een toffe photobooth. Het was mijn eerste trouwfeest na zoveel jaar. Bij andere trouwfeesten was ik nog te klein om er zelfs maar iets van te herinneren.

Scoutskamp
Scoutskamp 2017

Met dit kamp was ik al voor een derde jaar op rij leiding van de welpen (9 tot 11 jaar). Dit jaar was het thema ‘Op Een Onbewoond Eiland’. Deze foto is genomen op de voorlaatste dag in onze verkleedkleren. Het was ook ons allereerste kamp in tenten. Anders zaten we steeds in een kamphuis. Het was allemaal heel goed verlopen en de spelletjes √©n de leden waren gewoonweg bangelijk.

Vuurwerk met de jaarmarkt
Vuurwerk jaarmarkt

Het is een traditie geworden om elk jaar naar het vuurwerk met de jaarmarkt te gaan kijken. Dit jaar heb ik er samen met 2 vrienden van de middelbare school naar gekeken. Het was een speciale editie met een brassband die op een boot muziek aan het spelen waren. Daarna hebben we ons nog op de kermis geamuseerd en smoutebollen gegeten.

Kerstmarkt in Antwerpen
Kerstmarkt Antwerpen

Ik hou van kerstmarkten. Als scoutsactiviteit hebben we de kerstmarkt van Antwerpen bezocht. Het was wel eerst een ramp om met de auto tot daar te geraken, zo druk. Nadat we uiteindelijk parking hadden gevonden, hebben we eerst tussen de kraampjes gewandeld. Daarna waren we net op tijd om de lichtshow te bekijken op de Grote Markt. Omdat we het toch wat koud hadden, zijn we op het einde nog iets gaan drinken in het Hard Rock Café.

Ik zou nog zo veel meer kunnen schrijven over 2017, maar ik vrees dat mijn bericht dan veel te lang gaat worden. ūüėõ Hopelijk wordt 2018 weer een tof jaar.

Wat waren jullie hoogtepunten in 2017?

XX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *