Mijn wijsheidstanden laten trekken

01/02/2018 Evelyn 0 Reacties

Dinsdag was het zover: mijn wijsheidstanden werden getrokken. Voor de feestdagen kreeg ik het leuke nieuws en sindsdien spookten er allerlei horrorscenario’s door mijn hoofd. Ik kan nu zeggen dat die zenuwen voor niets nodig waren. Maar wat ik nog in mijn vorige blogpost zei, ben ik voor nieuwe dingen altijd zenuwachtig.

Nu ben ik iemand die telkens allerlei informatie opzoekt, zo ook voor mijn wijsheidstanden. En eigenlijk krijg ik daar nog meer stress van door de enge verhalen die je soms tegenkomt. Toch wil ik het verloop van het trekken van mijn wijsheidstanden met jullie delen, vooral om diegene die er ook stress voor hebben gerust te stellen.

Het verloop van de dag
10u

Om 10 uur werd ik verwacht in het ziekenhuis en kreeg er al meteen een pijnstiller/ontstekingsremmer. Ik stond rond 12 uur op de planning, maar ze kwamen mij maar niet halen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik was opgeschoven naar half 3 omdat er betere foto’s moesten genomen worden van mijn tanden. Gelukkig was mijn moeder en tante er om mij gezelschap te houden. Ik kreeg wel heel veel honger en kon op een gegeven moment alleen maar aan eten denken. 😛

14u30

Ik mocht mijn ziekenhuiskleedje aandoen en werd in mijn bed naar de ruimte naast het operatiekwartier (de recovery denk ik) gereden. Daar kreeg ik een infuus met een vloeistof om rustig te worden. In het operatiekwartier zelf werd ik in slaap gedaan. Ik dacht dat er moest geteld worden, maar dat was bij mij niet het geval. Ik zei wel nog: ‘amai, dat doet raar’ omdat ik een soort druk voelde op mijn borst. Niet veel later werd ik al terug wakker. 

16u30

Omdat ik als laatste die dag werd geopereerd door mijn dokter moest alles precies vooruit gaan. Ik had nog maar net mijn ogen open gedaan en ik mocht al naar mijn kamer. Ik was ook totaal niet misselijk, maar voelde mij wel nog niet volledig bij bewustzijn. De dokter kwam niet veel later zijn uitleg geven, maar ik was direct daarna alles al terug vergeten. 😛 Het leek op die moment alsof ik nog aan het slapen was. Ik kreeg nog wat eten en drinken en mocht daarna naar huis gaan. De pijn aan mijn kaken viel heel goed mee. Ik raad wel aan om met je hoofd hoger te liggen om minder te voelen.

18u30

Thuis was ik wel nog steeds heel draaierig. Ik wilde graag nog wat tv kijken maar ik zag heel wazig en eigenlijk vielen mijn ogen constant toe. En die ijszakken zijn ook maar iets onhandig en wilden niet op hun plek blijven zitten. Dan had ik maar besloten om te gaan slapen met mijn hoofd op een torentje van drie kussens. 

Voor de eerste keer onder volledige narcose

Ik had persoonlijk nog de meeste zenuwen voor de narcose. Dat komt vooral door mijn angst om te braken. Mijn vader en mijn broer waren dan ook zo goed geweest om hun slechte ervaringen te delen van toen zij uit narcose kwamen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat zij niet nuchter waren, dus dat verklaarde veel. Aangezien ik in de laatste 18! uur niets meer had gegeten, was ik dus achteraf ook niet misselijk.

 

Hoe zijn jullie ervaringen met het laten trekken van wijsheidstanden?

XX

Evelyn

Laat een berichtje achter:

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *